recept

12-12-2013 13:51
 

 

bevat per portie

  • 567 kcal
  • 22 g eiwit
  • 33 g vet
  • 49 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg:
  • 125 g bloem
  • 10 g gist
  • 1 eetlepel olie
  • voor het beleg:
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • oregano
  • 250 g tomaten, in plakjes
  • 150 g mozzarella, in plakjes
  • olijfolie

Voorbereiden

Kneed voor het gistdeeg de bloem, gist, ¼ theelepel zout, olie en 70-80 ml lauwwarm water tot een soepel deeg. Laat op kamertemperatuur 20 minuten rijzen.

Bereiden

Kneed het deeg nog een keer goed door, rol het dan op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel (Ø 30 cm) en leg het op een bakplaat. Bestrijk de pizzabodem met gezeefde tomaten en breng met zout, peper en oregano op smaak. Beleg de pizza met de tomaat en mozzarella en druppel er wat olijfolie over. Bak de pizza 25-30 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven